Na stránkach Bluesmusic.sk pribudla opäť milá recenzia na môj online koncert z Aupark Tower, ktorú napísala Ružena Šípková. Ďakujem!

https://www.bluesmusic.sk/silvestrovske-loopy-petra-luhu

 

ONLINE KONCERT Z AUPARK TOWER V BRATISLAVE

Viacerí slovenskí hudobníci a kapely spestrili svojim fanúšikom záver roka 2021 koncertmi, aj keď len streamovanými na internete. Patril k nim aj Peter Luha, ktorý je známy hlavne ako multiinštrumentalista, spevák, skladateľ, aranžér a producent a vystupuje nielen ako člen rozličných skupinových hudobných projektov, ale aj sólovo. Na Silvestra vládlo také krásne slnečné a teplé počasie, že ma zviedlo k potulkám po vonku. Keď som sa popoludní vrátila domov, zistila som, že medzitým prebehla premiéra koncertu Petra Luhu. Tentoraz to bol online koncert z Aupark Tower v Bratislave, kde Peter Luha hral a spieval ako one man band svoje „guitar loop covers“. Tento koncert z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Online koncert Petra Luhu z Aupark Tower v Bratislave

Z hudby dýchala pohodová atmosféra. Skladby boli výborne zahrané a zaspievané i príjemné na počúvanie. Prívetivý zvuk elektrickej gitary TheBone ladil s tajomným výhľadom na Bratislavu z Aupark Tower. K slovu prišla i flauta, looper, „dupáky“ a perkusie. Zaujímavé bolo, ako dobre sa relaxovalo pri skladbe Mmm Mmm Mmm Mmm od kapely Crash Test Dummies či pri skladbe Hurt, ktorú z repertoáru kapely Nine Inch Nails prebral Johnny Cash, hoci ich texty nie sú práve idylické. Peter Luha ich prestriedal s radostnými improvizáciami bez spevu Ambient Loop a Funky Loop. Nechýbala ani skladba Imagine od Johna Lennona ako pekné posolstvo do nového roka. Skladba What A Wonderful World z repertoáru Louisa Armstronga veselo a optimisticky uzavrela online koncert.

Dobrá hudba poteší každý deň v roku. Aj na Silvestra. Koncoročné loopy Petra Luhu mi preto prišli vhod a už sa teším na jeho hudobnú tvorbu v roku 2022.

Ružena Šípková
12/01/2022